"Les Marais" Salperwick, Saint Omer France

by Jimmy Thys I did this with my ONAK canoe

Deze keer hebben we nogmaals gekozen om in de buurt van Saint Omer ons kamp op te slaan. Dit omdat mijn kanobuddy Patrick voor de eerste keer met zijn Onak ging varen en we zo zonder stress zijn Onak konden opzetten en de mijne ook uiteraard. Zo waren we beide met onze Onak maar mijn andere kano was ook mee omdat mijn jongste zoon ook mee was en solo wilde varen. Zoiets kunnen we alleen maar toejuichen.

We stonden op camping "Le grand Plage" in Salperwick nabij Saint Omer, (Punt A). De andere kant van Saint Omer, CLairmarais, hadden we reeds een paar keer gedaan. Deze camping is nu het 3e seizoen met nieuwe eigenaar en er zijn nieuwe faciliteiten voorzien en plek vlak aan het water.

Het varen zelf is prachtig in dit natuurgebied Les Marais. Je kan de hoofdrivier volgen richting Saint Omer, 2 km, of je kan de andere kant uitgaan zoals wij gedaan hebben en dan heb je een stevige dagtocht van 17,5km varen tussen prachtige natuur. In het terugvaren naar ons startpunt zijn we hier en daar ergens ingeslagen want er zijn tal van vaarmogelijkheden. In het toeristencentrum van Saint Omer kan je een kaart kopen of bij mij via de map op I phone kan je ook perfect je routes uitstippelen.

Het is zeker niet de laatste keer dat we hier naartoe gaan want in het najaar gaan we van deze camping tot die in Clairmarais varen, overnachten en terug...

Dit was weer een weekendje genieten.