Weekendje Biesbosch(hoeve)

by Jimmy Thys I did this with my ONAK canoe

Eindelijk zijn we eens voor een weekend in het natuurreservaat de Biesbosch geraakt. Voor ons niet evident omdat we van het Belgische West Vlanderen komen.

Vrijdagnamiddag zijn we vertrokken vanaf de Spieringsluis (punt A) om zo naar het eiland van de Biesboschhoeve (punt B)  te varen. Dit is een zeer mooi onderhouden camping met alle nutsvoorzieningen. Indien je niet over je eigen kampeermateriaal beschikt zijn er 2 chalets te huur, je kan er ook bbq pakketten verkrijgen van eigen kweek. Best is op voorhand te reserveren, zeker voor een weekend in het seizoen. Locatie is ook enkel per boot bereikbaar.

Alle info is te vinden via de website https://biesboschhoeve.nl

Vanaf hieruit hebben we zaterdag een toch gemaakt in het reservaat en 's avonds ook nog een korte trip. Routes kies jezelf aan de hand van een kaart of via je gsm, Iphone in mijn geval waar ik via gps onze route heb bekeken. Dit is noodzakeleijk omdat je anders wel eens je weg niet zo makkelijk terug kan vinden.

Bij het terugvaren naar ons vertrekpunt hebben we een gedeeltelijk andere route genomen en hebben we ook een enkel voor kayak/kano bevaarbare zone gevolgd (punt C en D), zeer mooi en rustig om te varen. Deze vind je op verschillende locaties in het reservaat.

Biesbosch was een zeer aangename locatie en voor herhaling vatbaar. Ook hadden we gedurende het ganse weekend zeer veel bewonderaars voor onze beide Onak's.