kanoweb.nl

Kanoweb.nl een uitgebreid webportaal van twee enthousiaste recreatieve kajak- en kanovaarders. Je vindt hier meer dan voldoende inspiratie voor uren peddelplezier. Zoals de mooiste vaargebieden in binnen- en buitenland en kano-evenementen. Diverse onderwerpen, zoals kanotrektochten, -verhuur, -vakanties, -campings, vaarregels, gerelateerde weetjes en nieuwtjes passeren met regelmaat de revue. Check vooral ook onze kanokaart met ruim 350 kanoroutes in Nederland en België 

Team kanoweb is altijd in voor een sportieve uitdaging. In een van onze favoriete vaargebieden kom je ons vast eens tegen deze zomer in de ONAK! 

Veel peddelplezier! ツ 

Kanoparadijs Weerribben-Wieden

I did this with my ONAK canoe

Kanovaren door de adembenemende natuur van het het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Het prachtige natuurgebied met de vele vaarten, kanalen, veenstromen en petgaten is een waar kanoparadijs voor elke kano- en kajakvaarder. Het ene moment vaar je door groene tunnels van de moerasbossen om even later te genieten van het weidse uitzicht over de hooi- en rietlanden. Vooral in de vroege ochtend is het het heerlijk en rustig genieten... Meer info:

Kanoparadijs Weerribben Wieden

Dalsland-Nordmarken

I did this with another canoe

Het uitgestrekte merengebied Dalsland Nordmarken leent zich uitstekend voor een meerdaagse kanotocht.

Heerlijke kanovakanties van enkele weken, 6- tot 7-daagse kanorondtochten tot wat kortere 3- tot 5-daagse kanotochten. Voor wie de eerste keer kennis wil maken met de afwisseling die de natuur in dit westelijk deel van Zweden zoal te bieden heeft, is een korte rondtocht van ongeveer 50 kilometer over enkele totaal verschillende meren een prima start. Door fraaie fjorden, rond eilandjes, langs hoge rotspartijen en ruime beschutte kampeerplekken op de meest uiteenlopende locaties. 

Meer info: Meerdaagse kanotocht Dalsland Nordmarken

Lagaleden, 180 km vaarplezier

I did this with another canoe

Zweden, een kanoland bij uitstek en alom bekend bij menig kano en kajakvaarder. Voor elke kanovaarder wat wils, of je nu houdt van grootwater, idyllische meertjes, woeste rivieren. In elke streek zijn wel prachtige uitdagingen te vinden als je van kanovaren houdt.

Een van de langste kanoroutes waar je heerlijk kunt genieten van alle vrijheid die Zweden te bieden heeft is de Lagaleden. Een combinatie van meren, stroompjes en de rivier de Lagan biedt je voldoende mogelijkheden voor kortere dagtochten of een meerdaagse kanotocht.  

Meer info: Afwisselende kanoroute in Zuid-West Zweden

Tyngsjö.. hèt Zweedse kanocentrum!

I did this with another canoe

Het vaargebied rond Tyngsjö is uitbundig. Je vaart afwisselend grotere èn kleine meren, maar ook licht stromend water. De kano-overdraagtrajecten tussen de meren zijn te overzien en met een goede kanokar en het juiste inpakbeleid voor jong en oud prima te doen.

Met de aanwezigheid van twee prima kano-outdoorbedrijven is Tyngsjö dan ook een heus kanocentrum in het hart van het Tiomilaskogen

Meer info: Een heuse wilderness ervaring!

Seal Trail Finland

I did this with another canoe

Eindeloos kajakken of kanovaren door de ongerepte natuur is iets wat bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Maar in tegenstelling tot wat je misschien zou denken hoef je voor het ultieme kajakavontuur niet naar Canada of Alaska te vliegen. Met ruim 4000 km2 aan water is het (nog) onontdekte Finse Saimaa een van de grootste inlandse merengebieden van Europa. In dit uitgestrekte gebied vind je de Seal Trail kanoroutes, meer dan 500 kilometer waterwegen voor zowel de ‘die hard’ kanoër als de ‘first timer’... lees verder: 

500 km kano-avontuur in Scandinavisch waterparadijs

 

Rondje strekdam Lelystad

Bron: http://www.kanoweb.nl/kanovaren/kano-natuur-routes/rondje-strekdam-lelystad-11-km/

Like what you see? Support kanoweb.nl by ordering a canoe!