Testimonials

“ONAK is everything we didn’t even know we were looking for in a boat.”

Cheeseweb

We've paddled through too shallow waters, scraping the bottom of our ONAK with zero damage. (...) We've even battled some rapids and strong winds without ending up in the river. In short, we’re impressed and a little in love with our collapsible canoe.

It's easy to store in our motorhome. It's light enough for us to wheel through campgrounds and parks to get to a good canoe site. It holds both of us plus some gear. And, now that we've had some practice, it doesn't take too long for us to put it together.

Read more

“Na een paar slagen richting de binnenstad verrast mij de snelheid van de ONAK.” - “After a few strokes in downtown direction, I’m surprised by the speed of the ONAK.”

Kanoweb.nl

“Het terugvouwen van de kano is in een mum gepiept. Met een doos op rolletjes lopen we terug naar de auto. Klep open, kano in de kofferbak en naar huis. Kan het nog makkelijker?” - “The reassembly of the canoe is done in no time. With the suitcase on wheels we made our way back to the car. Open the trunk, put the canoe in and you're on our way home. Could it be any easier?”

Read more (in Dutch)

“Wieder einmal war es ein toller Tagesausklang, den uns das ONAK bescherte.” - “Once again we had a great day because of the ONAK canoe.”

Schiffchen Ahoi

Read more (in German)

“Perfect voor wie niet veel plaats heeft, een kleine wagen heeft of voor wie niet met een grote vaste kano wil rondzeulen. Dit is de perfecte Urban Canoe.” - “Perfect for those having little space, a small car or anyone who wants to avoid the hassle of transporting a large canoe. It's the perfect Urban Canoe.”

Jimmy Thijs - My ONAK Experience

Afspraak woensdag 6 september met Radio2 presentatrice Els aan het Gravensteen in Gent waar Dominique van ONAK ons met een witte doos staat op te wachten. Els gaat een interview van mij afnemen in het kader van “De Week van de Mobiliteit” omdat ik regelmatig met de kano ga werken. Tegelijkertijd ga ik een ONAK kano testen. Mijn vaste kano makker Kenny is er eveneens bij omdat hij dit unieke concept van vouwkano ook eens wil zien.

Na het in elkaar plooien van een grote witte plaat naar een kano, verloopt de eerste testvaart wat onwennig. Maar na een solotocht, een tocht met Els en een duotocht met Kenny is het vertrouwen sterk gegroeid. Een week later ben ik de trotse eigenaar van een ONAK kano en vertrek ik meteen op een 4-daagse kanotocht naar Clairmarais in Frankrijk om hem daar uitvoerig te testen met de hond erbij.

Ondertussen heb ik reeds meerdere tochten gemaakt met de ONAK kano, zowel naar het werk in Brugge als dagtochten of meerdaagse kampeertochten, met en zonder het gezelschap van mijn trouwe viervoeter. Hij is bang om zelf in het water te gaan maar zit wel als eerste in de kano wanneer ik deze klaarleg. Vroeger had ik bekijks van aan de kant omdat men het leuk vond dat er een hond in de kano zat. Nu is het zowel voor de hond als voor de ONAK kano. Intussen moet ik toegeven dat hij ongelooflijk behendig vaart en ook zeer snel is. Ik moet minder moeite doen om hetzelfde te bereiken dan met mijn vaste kano, doch lijkt hij iets minder stabiel dan mijn vaste kano. Niet dat hij snel zou kantelen maar een onverwachtse beweging van een passagier of de hond is sneller voelbaar. In het begin mag je je ook niet blindstaren op de montagetijd. Ik deed dit wel en heb mezelf zo geforceerd door hem te hard te willen aanspannen. Je moet het rustig aan doen, beetje bij beetje, en eigenlijk hem “ontspannen opspannen”. De snelheid en tijd komen later wel.

Mijn conclusie: Een tof concept en zoals ze zelf aangeven is dit de perfecte Urban Canoe. Perfect voor wie niet veel plaats heeft, een kleine wagen heeft of voor wie niet met een grote vaste kano wil rondzeulen. In december mag de ONAK kano zich bewijzen in winterse omstandigheden tijdens ons winterkamp in Frankrijk.